İçdiyimiz çay...
İndi hansı qida məhsulun yeyirik , istər- istəməz 30- 40 bundan əvvəlki dadı- tamı vermir.
Bilirsiniz niyə? Çünki əksər qida məhsullarının və meyvələrin geni modifikasiya olunub, yəni dəyişdirilib. Bax buna görə də indiki məhsullar ekoloji cəhətdən təmiz olmamaqla yanaşı, həm də dadsızdır. Yeni uzun illər bundan qabaq Hindistanın, Seylonun çayın alıb içirdik və indi də alıb içirik, amma yerlə göy qədər fərqi var! Belə ki, o çaylarında geni belə çıxır, dəyişdirilib.
Qida üzrə ekspert Adil Namazov deyir ki, dünyanın hər yerində saxta məhsullar var və ona qarşı Qida Təhlükəsizliyi Qurumları mübarizə aparır. Lakin bizim ölkədə keyfiyyətsiz qidalar daha çoxdur.
Görünür, ya Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi buna qarşı ya zəif mübarizə aparır, ya da saxta məhsullar istehsal edənlərə gücləri çatmır. Bizim ölkəmizdə də bu gün əksər çaylar içməli deyil, xüsusilə də xaricdən gətirilən çaylar. Ona görə də, bu gün əksər insanlar Lənkəranda, Astarada yetişdirilən və istehsal olunan çaylara üstünlük verirlər. Lap düz də eləyirlər!
Emil Faiqoğlu
Digər Xəbərlər
02 Dekabr 2025 10:10
SN-nin həkimi beyin fəaliyyətini təhdid edən sarılığın təhlükəli nəticələrindən danışır
02 Dekabr 2025 10:09
Yenidoğulmuşun sarılığında "gizli" risklər ultrasəs və MRT ilə necə aşkarlanır?
01 Dekabr 2025 13:35
Ötən ay zəhərlənmədən ölənlərin sayı açıqlandı
01 Dekabr 2025 10:03
Azərbaycanda İİV-ə yoluxanların sayı açıqlandı
28 Noyabr 2025 09:54
Bu qidaları qəbul edirsinizsə, ürəyiniz sağlam olacaq
26 Noyabr 2025 14:03
“Alkoqol, naroktik kimi vasitələr də zorakılıq riskini artıran amillərdəndir”
25 Noyabr 2025 11:09
Uşaqlarda travma zamanı diqqət edilməli məqamlar və ilkin yardım qaydaları
25 Noyabr 2025 11:08


Bakı -°C

