Dönərin hazırlanmasında hansı ətlərdən istifadə olunacaq?

Qırmızı ət dönəri qoyun və ya quzu ətindən, mal (o cümlədən, dana) ətindən, qoyun və ya quzu, mal (o cümlədən, dana) ətlərinin qarışığından emal edilir. Quş ətindən hazırlanmış (toyuq, hind toyuğu) dönəri toyuq ətindən, hind toyuğu ətindən, toyuq - hind toyuğu ətlərinin qarışığından emal edilir.
Adalet.az-ın xəbərinə görə, bu, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyasının təsdiqlədiyi “Dönər emalına və dövriyyəsinə dair sanitariya norma və qaydaları”nda əksini tapıb.
Qaydaya əsasən, çiy dönərin tərkibində qoyun, quzu, mal (o cümlədən, dana) ətlərinin toyuq və hind toyuğu ətləri ilə qarışdırılmış şəkildə olmasına yol verilmir. Bu Qaydalarda nəzərdə tutulmuş heyvanlardan başqa, digər heyvanların ətinin çiy dönər hazırlanması və çiy dönərin tərkibinə qarışdırılmaqla istifadəsinə yol verilmir. Çiy dönərin tərkibində quyruq və piy istisna olmaqla, digər sub məhsullar olmamalıdır.
Çiy dönər emalında bitki mənşəli zülalların, nişasta və nişasta tərkibli məhsulların, soya və soya məhsullarının istifadəsinə yol verilmir. İstifadə edilən ədviyyatların hesabına dönərin tərkibindəki nişasta və bitki zülalının miqdarı ümumilikdə 1%-dən çox olmamalıdır.
Digər Xəbərlər

Füzulidə salınacaq Qaraxanbəyli kəndinin layihəsinin detalları açıqlandı

Prezident Daşbulaqda tut bağında görülmüş işlərlə tanış oldu - FOTOLAR

Prezident Xocavənddə sakinlərlə görüşdü - YENİLƏNİB + FOTOLAR

İlham Əliyev Şuşakənd kəndində oldu - FOTOLAR

İlham Əliyev Qırmızı Bazarda - FOTOLAR

Dövlət başçısı Hadrut qəsəbəsində məscidin açılışını etdi - FOTOLAR

İlham Əliyev Hadrut qəsəbəsində olub - FOTOLAR
