Toyuq yeməkləri xərçəng riskini artıra bilər

Toyuq əti dünyada ən çox istehlak edilən ətlərdən biridir və çox vaxt digər heyvan ətlərindən daha az yağ ehtiva edir. Bununla belə, araşdırmalar göstərir ki, bu növ ətdən çox yemək xərçəng riskini, o cümlədən mədə-bağırsaq xərçəngi riskini iki dəfə artıra bilər.
Adalet.az xəbər verir ki, İtaliyanın Milli Qastroenterologiya İnstitutunun mütəxəssisləri qida və içki haqqında anket dolduran 5 minə yaxın insandan məlumat toplayıb.
Alimlər nə qədər quş əti yediyinə görə insanları dörd kateqoriyaya bölüblər.
Həftədə 300 q-dan çox - təxminən dörd porsiya - yeyənlərin bütün xərçənglərdən ölmə riski həftədə 100 q-dan az yeyənlərə nisbətən 27% daha yüksək olub. Bu, bağırsaq və mədə xərçənginə gətirib çıxara bilər.
Digər Xəbərlər

Naxçıvanda kütləvi zəhərlənmə olub

"Varfarin DV"nin ölkəyə idxalı qadağan edilib? - RƏSMİ AÇIQLAMA

Qarabağda bu günədək 80-dən çox həkim və orta tibb işçisi işlə təmin olunub

Çin üç növ xərçəngə qarşı yeni dərman hazırladı

Gündə neçə dəqiqə gəzmək oturaq həyat tərzinin zərərlərini azalda bilər?

D vitamini çatışmazlığı dayaq-hərəkət sisteminə necə təsir edir?

Bu mərkəzdə plastik və rekonstruktiv cərrahiyyə şöbəsi yaradılır
