Toyuq yeməkləri xərçəng riskini artıra bilər

Toyuq əti dünyada ən çox istehlak edilən ətlərdən biridir və çox vaxt digər heyvan ətlərindən daha az yağ ehtiva edir. Bununla belə, araşdırmalar göstərir ki, bu növ ətdən çox yemək xərçəng riskini, o cümlədən mədə-bağırsaq xərçəngi riskini iki dəfə artıra bilər.
Adalet.az xəbər verir ki, İtaliyanın Milli Qastroenterologiya İnstitutunun mütəxəssisləri qida və içki haqqında anket dolduran 5 minə yaxın insandan məlumat toplayıb.
Alimlər nə qədər quş əti yediyinə görə insanları dörd kateqoriyaya bölüblər.
Həftədə 300 q-dan çox - təxminən dörd porsiya - yeyənlərin bütün xərçənglərdən ölmə riski həftədə 100 q-dan az yeyənlərə nisbətən 27% daha yüksək olub. Bu, bağırsaq və mədə xərçənginə gətirib çıxara bilər.
Digər Xəbərlər

Uşaqlarda immunitet zəifliyinin təhlükəli əlamətləri

Uşaqların immunitetini gücləndirən qida qaydaları

Ürək xəstəliklərinin 4 erkən əlaməti hansılardır?

Yaşlanma əleyhinə inyeksiya Çində uğurla sınaqdan keçirilib

Bu orqanizm üçün siqaretdən də təhlükəlidir

Ceyhun Əsgərov reabilitasiya mərkəzinə yerləşdirildi - VİDEO

Uşaqlarda dəmir, B12 və D vitamini çatışmazlığı nələrə səbəb olur?
